Welkom bij de Harderwijkse hobbybrouwers!!

Sinds 2007 voortgekomen uit de Bierproefmiddagen van PINT in Harderwijk. Eťn van de deelnemers van de proeverij bleek ook een fervent amateurbrouwer te zijn. Na een bezoekje van de anderen op diens brouwdagje, was het plan voor de brouwerij snel geboren. Er moest een gezamenlijke Harderwijker brouwerij komen.
 
Nadat we een geschikte locatie hadden
gevonden , begonnen de eigenlijke
bouwwerkzaamheden en het bijeengaren
van brouwapparatuur. In december 2006
was de installatie gereed en hebben we
het eerste brouwsel geproduceerd.
Momenteel wordt het ledenbestand van
de brouwerij gevormd door Henk de Heer,
Dennis R., Douwe Sikkes, Henk van Vliet,
Robert Jan Saft en Jan van Woerkom.

Voorlopig wordt de brouwerij gevormd door deze 6 deelnemers. Er is geen sprake van een 'officieel' verenigingsverband. Wel zijn er afspraken vastgelegd over in- of uittredende leden, en de afwikkeling van de financiŽle boekhouding. Als het aantal belangstellenden toeneemt, gaan we alsnog nadenken over een andere organisatievorm. Omdat er ook mensen zijn die geen tijd hebben om te brouwen, maar wel betrokken willen zijn bij de ontwikkeling van Harderwijks bier, hebben we de mogelijkheid gecreŽerd om ondersteunend lid te worden. Dat zijn onze sympathisanten.

Het doel van de brouwerij is om gezamenlijk ongeveer 100-150 liter bier per brouwsel te maken. Het bier is bedoeld voor eigen consumptie. Er zijn geen commerciŽle intenties. Vooralsnog mikken we op 6-8 brouwsels per jaar. Per brouwsel maken we verscheidene variaties, bijvoorbeeld met behulp van meerdere gisttypen. Uiteraard vormt het gezamenlijk proeven en beoordelen van ons bier een belangrijk onderdeel van de activiteiten.

 

©: RJS, laatste update: augustus 2016